Alles voor uw auto en veiligheid

Grote beurt

Waarom een grote onderhoudsinspectie?
De grote onderhoudsinspectie geeft inzicht in de staat van uw auto. Door een grondige inspectie weet u welke reparaties in de toekomst nodig zijn. Misschien kunt u ze dankzij een grote onderhoudsinpectie zelfs wel voorkomen. Na de onderhoudsinspectie gaat u weer met een veilige auto de weg op.

Grote beurt voor uw auto
Tijdens de grote beurt controleerd onze monteur uw auto op een groot aantal punten. De motorolie wordt ververst, diverse filters en bougies worden vervangen en verschillende vloeistoffen worden bijgevuld. De monteur houdt voor u een inspectieformulier bij tijdens de grote beurt, waardoor u goed zicht krijgt op de technische staat van uw auto. Per merk kan een grote beurt verschillen, als de fabriek dit voorschrijft.
Image

Wat houdt de grote beurt van uw auto bij Car Care Rotterdam in? 
Brengt u uw auto voor een grote beurt naar Car Care Rotterdam, dan bent u verzekerd van kwalitatief goed onderhoud. Aan de hand van een uitgebreide checklist wordt de grote beurt aan uw auto uitgevoerd. Deze bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:

 • Olie verversen. Car Care Rotterdam gebruikt hiervoor uitsluitend olie van een topmerk
 • Vervangen van het oliefilter
 • Controle op slijtage gevoelige onderdelen (o.a. uitlaat, banden, verlichting, ruiten en schokdempers)
 • Inspectie van het remsysteem
 • Bijvullen van diverse vloeistoffen
 • Inspectie van de motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak
 • Reiniging van het remsysteem
 • Vervangen van de bougies * (bij benzine auto's)
 • Vervangen van het luchtfilter
 • Vervangen van het interieurfilter
 • Vervangen brandstoffilter (bij diesel auto's).

* De prijzen van de Grote Beurt zijn exclusief het verversen van de remvloeistof en het vervangen van platinum bougies, indien dit voor uw auto vereist is.

Image
Image

Kleine beurt

Waarom een kleine onderhoudsinspectie?
Alle techniek heeft onderhoud nodig. Zeker als er veel bewegende delen in het spel zijn, zoals bij uw auto, is periodiek onderhoud essentieel voor de levensduur en veiligheid. Het is aan te bevelen om volgens advies van het merk een kleine beurt uit te laten voeren. Bij Car Care Rotterdam garanderen we een betrouwbare kleine onderhoudsbeurt tegen een scherpe prijs.

 

Wanneer moet u een kleine beurt laten uitvoeren? 
"Om de zoveel tijd" of "om de zoveel kilometers" is wat vaag uitgedrukt. Een exacte regel is voor de kleine beurt echter niet aan te geven. De frequentie hangt af van het type auto waar u in rijdt, van de kilometerstand en van de vraag hoeveel u jaarlijks rijdt. Bij iedere auto hoort een instructie- en/of onderhoudsboekje. Dit is een soort "logboek" voor de kleine beurt. Wij kunnen precies voor u nakijken welk onderhoud voor uw auto noodzakelijk is.

Onderhoudsadvies 
Ontbreekt het onderhoudsboekje, dan kunt bij Car Care Rotterdam om een onderhoudsadvies vragen. het advies van Car Care Rotterdam is: elk jaar een kleine beurt. Voor de vervanging van bepaalde onderdelen geven fabriekanten vaak eigen richtlijnen. Zo moeten bougies, luchtfilter en de remvloeistof om een bepaald aantal kilometers/jaren afhankelijk van uw automerk worden vervangen. Dit kan gelijktijdig met een kleine beurt plaatsvinden. Ook hier geeft uw instructie- en/of onderhoudsboekje uitsluitsel over. Het kan een goed idee zijn om een kleine beurt te combineren met de jaarlijks verplichte APK keuring.

 

Kleine beurt, een goed en veilig idee 
Tijdens een kleine beurt worden alle vitale functies en onderdelen van uw auto nagelopen. Komen daar gebreken bij aan het licht die buiten de werkzaamheden van de kleine beurt vallen, dan worden die in overleg hersteld. Daar kan vooraf een prijsafspraak over worden gemaakt. Vaste onderdelen van de kleine beurt zijn onder andere: olie verversen en oliefilter vervangen en het peil van alle vloeistoffen controleren (koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof) en deze eventueel bijvullen tot het juiste niveau. Daarnaast kijkt uw Car Care Rotterdam onderhoudsmonteur naar de conditie van uw remmen, verlichting, schokdempers, uitlaat, accu, lucht- en interieurfilter en ruitenwissers. Met als doel: zorgeloos en veilig autogebruik 

Image

Motor olie verversen

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van uw motor.
Bewegende delen slijten minder snel, de motor van uw auto blijft soepel lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft. Denk aan verbrandingsresten, maar bijvoorbeeld ook aan metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien. Door deze ‘stofzuigerfunctie’ neemt de zuiverheid van de motorolie af. De zogeheten ‘viscositeit’ loopt terug, ofwel de ‘dikte’ van de motorolie die bepalend is voor de kwaliteit van de smering. Uw auto gaat er minder soepel door lopen, vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kunt u vermijden door tijdig de motorolie te verversen. Het vervangen van het oliefilter hoort daar standaard bij.
Image

Waarom uw remmen laten vervangen of controleren?

Image
 1. Altijd veilig op weg met goede remmen, ongeacht uw rijstijl.  
 2. Regelmatige controle is van levensbelang.
 3. Wanneer u regelmatig grotere afstanden rijdt, slijten uw remmen sneller.

Airbags, kreukelzones en dwarsbalken in de portieren hebben de veiligheid van auto’s sterk verbeterd.

Toch is het remsysteem nog steeds het belangrijkste auto-onderdeel als het gaat om veiligheid.

Ondanks deze belangrijke functie, rijdt nog altijd een kwart van de automobilisten rond met slechte remmen.  

TIP VAN DE VAKMAN......... UW ONDERHOUDS SPECIALIST

Car Care Rotterdam adviseert u om direct uw remmen te laten controleren als u één of meer van de volgende symptomen opmerkt. Trilt uw stuur tijdens het remmen? Kunt u het rempedaal erg ver intrappen? Hoort u een knersend geluid tijdens het remmen? Is er sprake van een langere remweg? Al deze signalen wijzen mogelijk op een slecht functionerend remsysteem. Car Care Rotterdam kijkt uw remmen voor u na en zorgt ervoor dat u weer veilig de weg op kunt.

Doorrijden met versleten remmen is gevaarlijk!

Ons advies: nooit doorrijden met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar zal ook vaak leiden tot een onnodig dure reparatie. Kapotte onderdelen kunnen namelijk voor extra beschadigingen zorgen. Zorg dat u tijdig een check laat uitvoeren!

HOE VAAK MOET IK LANGS KOMEN......... OM VEILIG TE RIJDEN ?

summerslider-01 summerslider-02 summerslider-03 summerslider-04 summerslider-05 summerslider-06 summerslider-07

Auto check Zomer of Winter controle

De warme, droge zomer en de koude, natte winter. Het zijn twee seizoenen die veel van uw auto vergen.

Wij zorgen er graag voor dat uw auto in topconditie is wanneer de zomer en de winter beginnen.

Zodat u met een gerust hart uw zonnige vakantiereis aanvangt of

onder winterse weersomstandigheden naar het werk kunt gaan.

Uw veiligheid staat immers voorop!

PLEZIERIG BLIJVEN RIJDEN

De airco in jouw auto zorgt voor ontspannen en comfortabel rij-plezier. Houd daarom uw airco in conditie. Terwijl hij ongemerkt zijn dienst doet in de zomer om u koel en fris te houden en in de winter om de temperatuur te beheersen, staat het systeem onder druk. Het koude middel heeft de neiging om in te dikken  en soms zelfs leid dit tot bacterie groei in het systeem. Laat uw  airco  dan ook minimaal eens in de vier jaar checken, bijvullen of reinigen  zodat u altijd over een goed rij-klimaat kunt beschikken.
Image

Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen. Het advies van Car Care Rotterdam is: neem het zekere voor het onzekere en laat uw airco één keer per jaar checken.  Met deze  basistest weet u direct of onderhoud nodig is of niet. Zo maakt u nooit onnodige kosten voor het afvullen van de airco of andere onderhoudswerkzaamheden.

 

Airco reiniging

Als de airco-test de noodzaak van onderhoud bevestigt, biedt Car Care Rotterdam diverse opties. Verspreidt de airco in de auto een muffe geur, dan volstaat een airco fris. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en zodanig behandeld dat schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Na deze schoonmaak- en opfrisbeurt behoren vervelende geurtjes tot het verleden.

 

Complete service auto airconditioning

Functioneert de airco in de auto niet naar behoren? Vertrouw dan op de efficiënte airco service van Car Care Rotterdam, of op de combinatie airco service en fris. Alle onderdelen van uw auto aircosysteem worden nagelopen en uw complete airco in de auto wordt gecontroleerd en schoongemaakt. Het oude koudemiddel wordt afgetapt en ververst. Na het bijvullen, wordt uw airco-installatie nog eens helemaal gecontroleerd.

 

Airco in de winter?

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco in de auto ook in de winter erg handig kan zijn.
Om uw ruiten te ontwasemen kunt u de airco bijvoorbeeld beter gebruiken dan de blower. Dit komt doordat de lucht uit de auto airco veel droger is dan de lucht uit de blower. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Dit houdt niet in dat u in een koude auto moet zitten om met onbeslagen ruiten te kunnen rijden, u kunt gewoon tegelijk de verwarming aanzetten. Bij veel auto’s wordt de airco al aangezet bij de ontwasemingsfunctie van de auto, als dit niet het geval is, moet de airco handmatig worden aangezet.
Het blijven gebruiken van uw airco in de auto in de winter komt de levensduur van de auto airconditioning ten goede. Dit voorkomt tevens lekkages, die een nadelig effect op het milieu hebben. Ook bent u bij een lekkende airco genoodzaakt een kostbare reparatie te laten uitvoeren. Zorg er daarom voor dat, ook als het kwik gaat dalen, uw airco regelmatig wordt gebruikt. Eens in de zoveel tijd moet uw airco gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden.

Afspraak plannen

Een goed functionerende airco in de auto draagt bij aan uw comfort. U ademt in de auto bovendien schonere lucht in. Met de Car Care  airco check weet u snel waar u aan toe bent. Met de complete auto airco service functioneert uw airco weer optimaal!

Auto airco onderhoud

 

Wanneer is uw auto toe aan airco onderhoud?

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubber neemt het koudemiddel gemiddeld tussen de 5% en 10% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op waardoor de airco in uw auto minder koele lucht afgeeft. Om te zorgen dat uw airco goed blijft werken, is het dus belangrijk om met regelmaat de airco te vullen.
Het bijvullen van de airco is mogelijk als u kiest voor de airco combi en fris servicebeurt. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar? Dan voorkomt een airco servicebeurt eventuele problemen.

 

Van airco diagnose tot complete airco service

Auto airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw auto koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming autoruiten condensvrij. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, is tijdig controleren en jaarlijkse service aan te bevelen. Maak tijdig een afspraak, zo houd u altijd  het hoofd koel !

Image

WANNEER HET DAN TOCH EENS MIS GAAT.........

 

Ook dan kunt u op ons rekenen

Zelfs als het heel onverwachts komt. Bel  dan met onze balie medewerkster, die altijd klaar zit, ook voor noodgevallen. Samen  vinden we dan de juiste manier voor een snelle werkplaats afspraak. Ons garage-team staat  voor u klaar!

Reparaties

Reparaties zijn wel de minder leuke kanten van het autorijden. Want reparaties brengen altijd onvoorziene kosten met zich mee en meestal op momenten dat het u niet uitkomt. Waar onderhoud voorspelbaar en dus in te plannen is, zijn reparaties vaak extra onvoorziene kosten.

Hoe voorkomt u dure reparaties?
Goed en tijdig auto onderhoud voorkomt het aantal reparaties. Zo kunt u een occasion voor een “lage” prijs aanschaffen, maar wanneer deze in het verleden onvoldoende onderhouden is geweest loopt u kans meer kosten te maken voor eventuele reparaties. Door jaarlijks een  kleine en een grote beurt aan uw auto te geven kunt u tijdig opkomende problemen voor zijn en zo dure reparaties voorkomen.

Image
Ben je onderweg of op je werk..... maak dan een afspraak met je mobieltje via dit directe afspraken formulier
Image

FL Banner 728x90FL Banner 728x90

Samenwerkings partners
 

 

               

 

AutoServiceTotaal                                    

 

 

               

leaseproflogo 400

 

 

               

Telefoon: 010-7510596  

E-mail: info@carcarerotterdam.nl    

Adres: Anthonetta Kuijlstraat 17 

3066 GS Rotterdam

© Copyrights CarcareRotterdam 2018

Webdesign by Madstudio

 

OPENINGSTIJDEN CAR CARE ROTTERDAM

Maandag         8.30 -   17.00

Dinsdag           8.30 -   17.00

Woensdag      8.30 -   17.00

Donderdag      8.30 -   16.30

Vrijdag             8.30 -   17.00

  Zaterdag           GESLOTEN

  LUNCHPAUZE 12.30 -13.00

lokatie sec 450

Click and see at Google-Maps

pand2020BIG 450

Onderhoud en reparaties alle merken       APK keuringen     Autobanden   Airco-service

footerbanner3-1100.png  ....